Lumea Veveritei

sâmbătă, martie 12, 2011

Vrei un animal de companie?

Inainte de a-ti incepe demersurile achizitionarii unui animal de companie ,intreaba-te daca vrei intr-adevar unul si daca esti pregatit sa-ti asumi intreaga responsabilitate pt el. Gandeste-te bine ce fel de animal de companie ti s-ar potrivi in casa ta si cum ai putea avea grija de el .
Informeaza-te cat mai amanuntit despre animalul peare l-ai ales.Cu cat stii mai mult desre el , cu atat mai usor iti va fi sa-ti convingii parintii sa iti ia unul.
Mai inainte de a sta de vorba cu parintii, fa o lista cu toata obiectele posibile pe care le-ar putea avea.Incearca sa gasesti raspunsuri rezonabile la toata ingrijorarile lor.Fii statuitor in cererea ta, dar ramai calm si politicos.Izbucnirile nervoase si lacrimile vor dovedi  ca nu esti destul de matur ca sa ai grija de un animal de companie.Gandeste-te sa-ti gasesti cva de lucru dupa orele de scoala , care sa implice ingrijirea animalelor.Poti sa incerci sa plimbi cainele cuiva, sa dai o mana de ajutor grajdurilor din localitate  sau sa te in inscrii voluntar ca ingrijitor la un adapost de animale.Asta ii va face pe parintii tai sa aiba mai multa incredere in abilitatea ta  de a avea grija de animalul pe care vrei sa ti-l ia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu